Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi – Nasıl Yapılır

Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi – Nasıl Yapılır

Ben bu tatlıyı yerken çok eğlendiğimi belirtmeden edemeyeceğim.   Menüyü gördüğümde, çok sık yaptığım irmikli tatlıya limon yakışır mı acaba diye tereddütlerimi dile getirsem de gecenin en güzel yemeğiydi. Siz de hafif, soğuk, limonlu tatları seviyorsanız mutlaka deneyin derim.

Limonlu İrmik Tatlısı Malzemeleri:

  • 3 kaşık limon suyu (yemek)
  • 1 bardak irmik (su)
  • 1 Litre Süt
  • 2 Adet Limon Kabuğu Rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı toz şeker

Limonlu İrmik Tatlısı Arasına ; 1 bardak iri kıyılmış hindistan cevizi

Limonlu İrmik Tatlısı Üzeri için; tarçın, hindistan cevizi

Yapılışı:
-Sütü irmiği ,limon kabuğu rendesini ve şekeri bir kaba boşaltın . sonra karıştırın ve tencerenin içine koyarak karıştırmaya başlayın. iyice karıştırarak pişirin
-Kaynamaya  başladığında vanilyayı ve limon suyu  ekleyip, altını kısarak kıvam alıncaya kadar, 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin.
-Hafifçe ıslattığınız kalıbınıza muhallebinin yarısını döküp, cevizi yayın. Biraz bekleyip, kalan yarısını kaşık kaşık cevizlerin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince üzerini streç film ile sarıp buzdolabına kaldırın. İyice soğutun. Servis ederken üzerine tarçın ve hindistan cevizi serpin.

 

Afiyet Olsun.

Leave A Response

Yeni Şarkılar