Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi – Nasıl Yapılır

Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi – Nasıl Yapılır
İrmik tatlısı   içinde en sevdiğim tatlı çeşidi elbette portakallı irmik tatlısıdır. işte size tarifi….
Portakallı İrmik tatlısı  malzemeleri;
  • 1 Kaşık tereyağı (çorba kaşığı)
  • 1 Paket vanilya aroması
  • 1 Paket Süt (litrelik)
  • 1 Bardak toz şeker (su bardağı)
  • 1 Bardak irmik (su bardağı)
Portakal Topağı İçin Malzemeler,

  • 3 Bardak (su) Portakal suyu
  • 1 Bardak toz şeker
  • 3 Çorba kaşığı Nişasta

 

Portakallı İrmik Tatlısı Yapılışı,

Bir kabın içine sütü,irmiği ve şekeri katın ve kaıştırın ardından tencereye boşaltın ve çırparak pişirin..Kaynamaya başlayan tatlınıza margarin veya tereyağını ekleyip bir kaç dakika daha kısık ateşte karıştırarak pişirin… Tatlıyı şekillendireceğiniz  kabın tabanına hafif sulayın veya ıslayın ardından tatlınızı eze eze dökün kaşıkla üzerini bastırın…

Pelte için ise yine bir tencereye malzemeleri alın karıştırıp pişirin… Pişen pelteyi ocaktan alıp bir kaç dk karıştırarak ılıtın. Soğumuş olan tatlınızın üzerine ortasından başlayarak dökün.Buzdolabının buzluğunda birkaç saat bekletin .. tatlınız hazırdır afiyet olsun.

Leave A Response

Yeni Şarkılar