Sütlü İrmik Tatlısı – Tarifi

Sütlü İrmik Tatlısı – Tarifi
İşte size Mükemmel bir tarif daha. Çok çeşitli şekilde yapılabilen, ister sütlü ister kakaolu, isterseniz meyveli yapabileceğiniz bir tatlı çeşidi olan İrmik tatlısının bugün sütlüsüne sizlere yazacağım. Tabiki en güzeli   meyve  yerine çikolata sos veya meyveli sos ile hazırlanışıdır… pasta Tart kalıbınız yok ise tepsi içerisindede  hazırlayabilirsiniz, isterseniz  bir sıra bisküvi ilede deneyebilirsiniz…

Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı Malzemeleri:

  • 1 Kaşık tereyağı (çorba)
  • 1 Bardak İrmik (su)
  • 1 TAne Lİmon Kabuğu
  • 1 Adet vanilya
  • 1 Paket Süt (litrelik)
  • 1 Bardak toz şeker

 Sütlü İrmik Tatlısı üzeri için:

  • 1 adet tart jölesi
  • 2-3 adet muz
  • yeteri kadar antep fıstığı ve hindistan cevizi

Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı:

Bir tencereye Sütü koyun irmik ve toz şekeri ilave edin. daha sonra limonun kabuklarını ince ince rendeleyin ve bu kabın içine atın. Karıştırarak pişirin. Kaynama başlayıp lapa lapa olunca ocaktan alın. Tereyağ, ve vanilyayı ekleyip, karıştırın. Daha sonra tat kalıbını  hafifce ıslatın bu yapışması engelleyecektir  tatlıyı boşaltıp, düzleyin. İyice donunca servis tabağına ters çevirip, alın. Muzları ince doğrayıp, ortasındaki boşluğa dizin. Üzerine hazırladığını tart jölesini dökün. Dilimleyerek servis edin.

afiyet şeker olsun yorumumuz bol olsun icon biggrin Sütlü İrmik Tatlısı   Tarifi

Leave A Response

Yeni Şarkılar